17 Apr 2014

Kisah Aisyah Az di IPG Part 1

Assalamualaikum hakak-hakak dan abam-abam.

16 April 2014

Pada   pagi  yang  indah  , ecah  bersama  ayahnya  menuju ke IPG Kampus BM menaiki   pacuan empat  roda . seawal 7.20 pagi  tiba  di hadapan  IPG tersebut, ecah ingat  dialah calon terawal  sampai  kerana  keadaan senyap sunyi.

ecah  mula  memeriksa  semua  dokumen yang perlu  dibawak  bersama :

  1. IC ( walaupun  aku  nyampah  tengok  muka  aku  kat ic -,-' aku bawak ok) checked
  2. slip  kehadiran (checked )
  3. surat panggilan (bereehh !)
  4. surat  beranak ( tak  bawakkkkkkkkkkkkkk !!!!) 


and i was like blank  for awhile, manaa  surat beranak aku . huaaa.. i told  my dad  yang i forgot to bring along  my surat beranak.
 reaksi  ayah

"Kenapa kau tak bawakkk (dengung sikit) wahai anak ku intan  payung ?"
- encik azizon berkata  dalam hati .huhu

i'm almost crying because i tot  tak  boleh  nak  ambik ujian. hati comel  bagitau , 
    "aisyah, kau  nak jadi  cikgu kannn. so  kawal  emosi kau."

Alhamdulillah terus  jiwa jadi kental. ayah  tinggalkan ecah  sorang-sorang  depan  pondok guard sebab  ayah  rempit  balik  nak ambik  surat  berghanakk gua. tragis ;(
                   

dan  taddaaaaa,  aku  duduk sopan  santun  dekat  tepi  pondok guard. Pak cik guard  tetiba muncu,

"ehhh  ni  nak temuduga  cikgu kan? bukan kat sini  dik. tempat  dia  atas  lagi. "
 
 haaaaa.. jauh tak  kalau  saya  nak  jalan.

jauhlah jugak, berbukit ni.

 tidak  mengapa pak cik, saya tengah  tunggu  ayah  saya  ambik surat beranak .
 (jujur dan sopan tak aku?)

pak cik tu  menjalankan tugas  dia  semula , tunjuk jalan  kat kereta  lain  yang salah masuk. mostly ingat  tempat ujian kat situ tauu T_T

10 minit  passed ,

 biar  pak cik hantar  awak lah  ke tempat tu. call ayah bagitau .

owhh okey-okey.
(aku  terdesak time ni )

aku pun membonceng lah  dengan  pak cik guard tu. angin sepoi-sepoi  bahasa  menampar  muka ku.
bayangkan aku naik dengan stranger. kecut jugak. tapi  i  put my trust on Allah. 

Alhamdulillah  pak cik hentikan motor dia depan-depan  pintu pendaftaran. hahaha. budiman sungguh  pak cik tu. rasa nak  nangis meleleh hingus kerana  terharuu  atas  pengorbanan pak cik. tssk tssk

Pak cik, u're my superhero . semoga  pak cik  sentiasa  dirahmati Allah =')

 adakah  aisyah az sempat  mengambil ujian  or ayahnya sempat  menghantar surat beranak  ?

  to be continued  part 2... jeng jeng jeng .




26 comments:

  1. grrr... ecah cerita tak habisss! nak tau ! hehe

    ReplyDelete
  2. eeeee buat saspen je -_________________-

    ReplyDelete
  3. Muehehehe......x sabar nak tunggu next episode!!! Cepat2... (^^,)

    ReplyDelete
  4. aihhhh...mcm cerpen lah pulak..siap ade sambungan lagik..ne yang buat cik saspen ne...
    jeng..jeng..jeng...hope ecah dapat menduduki ujian tu lah yeeee

    ReplyDelete
  5. Ecahhh, suka saspen cemni. Sambung cepattt

    ReplyDelete
  6. ecahhh ni laaa . lekas continue . tapi yaya rasa yes ecah dapat bt ukcg tu ! kan . hee

    ReplyDelete
  7. baru nak dengar happy ending..bahahaaa
    hadoii..ecah2..hehee
    adik kak miza pun sama ecah..tapi kat kl..
    bagus pak cik tu ye ^_^

    ReplyDelete
  8. jeng jeng jeng hehe banyak betul ujian kan. cepat2 update ye =)

    ReplyDelete
  9. fuyoo beraninya ikut pakcik tu, kalau saya sanggup jalan kaki :P

    ReplyDelete
  10. Wah, siap to be continued lagi. Paling takut kalau tertinggal document penting masa interview.

    ReplyDelete
  11. wahhh berdebarnya baca hehehe :)

    ReplyDelete
  12. kak aisyah sempat ambil ujian kan? hee. fine suka tengok gif one direction tu -.-

    ReplyDelete
  13. Hahahaha. suspend sampai ada to be continue tu... xD

    ReplyDelete
  14. hihi..comey je ecah ni tau..:) jeng3x! rasa2nya dapatni..& ayah tiba tepat pada masanya.....=)

    ReplyDelete
  15. dh macam drama bersiri lak... dh khusyuk ak bca dari atas smpai bawah... hahaha.. kurang asam.. kirem slm kt pakcik guard tu k.... :)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum ecah, alhamdullilah. pakcik baik, dan niat nak bantu awak. ehhee cepat sambung part ni.. hehe singgah menabung digi sini~~~

    ReplyDelete
  17. tak sabar plak ngan sambungannya

    ReplyDelete
  18. cepat sikit buat sambungan, hehe :D

    ReplyDelete
  19. kelam kabut ke smpi lupa bwk surat brnak tu hehe

    ReplyDelete
  20. hahaha..kdg2 mmg cm gitu..sbb nervous kot..heee..ok..nak sambung part 2 lak..

    ReplyDelete
  21. baiknya pakcik tu..
    smga ecah berjaya nanti.aamiin

    ReplyDelete
  22. eeeeeiii that pak cik guard is super nice mashaallah TT_TT
    baik banget dia. hehehehe hugs unttuk dia hehehehehehehe

    ish kau ni buat saspeng pahal eiii.
    hahahahahhhaa
    where is another your superhero superman niiiii ish where is uncle azizon hihihihihihi

    ReplyDelete
  23. Hahaha k gelak je memanjang baca enry ecah XD Kan kan ? Put trust to Allah. Kan tak baik buruk sangka. Baik sungguh pakcik tu :'D

    ReplyDelete
  24. amboi.. ending suspens sungguh.. hahaha..

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~