21 Apr 2014

Qalam band . siapakah?

Assalamualaikum uols

"Tak ada yang bisa mencintai diriku
Seperti kau mencintaiku
Tak ada yang bisa mengerti hatiku
Seperti kau mengerti aku"

Sape  pernah  dengar lagu  Rintihan  kalbu by  Qalam band. angkat  hidung  sekarang . hikhik. banyak kali dah lagu  ni berkumandang  di corong  radio  era.fm . tapi . sampai  ke sudah ecah  tak  tahu  penyanyi  dia . Yang  ecah  tahu  ada rafidah  ibrahim ft sekali. muehehe. search  gila nak mati  kat utube. at last  - Qalam band -.-''


first of all, ecah bukan manager or  someone yang  dibayar  untuk promote  band  ni. bukan ok bukan -.-''cuma kan .. kan. ecah  dah  jatuh  terguling-guling cinta   dengan group ni . hemohemo

Para pria/jejaka  Qalam band.. huhu _


lead vokalis                      - Erfan  zainol
vocalist & lead guitarist  - Faizwan  Farman
Guitarist                          - Wan  Mukhrizad
keyboard                         - hanif
Drummer                        - Alias
(rembat  di blog putera)

Dorang  ni muda-muda  lagi tau. ada yang masih  student  dan ada  yang  dah tamat  sekolah. kira  belasan  tahunlah. lantaran  minat  yang  mendalam  menyanyi, tertubuhnya  Qalam band.  rasanya  dari  2010 , mereka  yang kacak  tampan  lagi  talented  dah  mula  bernyanyi  bersama . cuma  nama band berubah tahun demi tahun.  semoga  Qalam  band  terus  berjaya  seperti  band lain -  6sense  dan  hujan . huhu. aku  dah  macam mak  joyah (wartawan  hiburan  tak berbayar) -,-''
                  

                    

sekali  dengar  siapa  sangka  yang  mereka  sebanarnya  remaja  belasan  tahu  yang  sungguh  talented. lagu  paling hits - Dilamun rindu

fb :https://www.facebook.com/QalamBand/app_2405167945

p/s : mula-mula  dengar  lagu  dekat  radio,  aku  ingat  dorang band dari  indon. ghupenya dari  Malaysia ^_^  syabas  kerana  buat  ecah  terpedaya  dengan  kelunakkan  suara  hampa semua =)

38 comments:

  1. pestime tau band nie. hensem heheheheheheheh

    ReplyDelete
  2. tak tahu pun pasal diorang ni sbb jarang dngar radio -.- hihi

    ReplyDelete
  3. baru tahu jugak pasal diaorang. lagu dah banyak kali dengar..
    leee.. ingat kumpula lama-lama dulu. rupa-rupanya muda lagi..
    behehe.. :))

    ReplyDelete
  4. budak ipoh diorang ni cha. meh meh dtg sini boleh jumpa ee terus. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. reallyy... ni semangat nak pi ipoh. ada rezeki kita jumpa yer ee !

      Delete
  5. waaaa~ boleh tahan. muka pun comel. cukup pakej. .hahaha :D
    melting dengar suara. . :3

    ReplyDelete
  6. 1st time dengar lagu & nama band ni... Muehehe...sbb jrg dengar era, bese dgr hotfm @ flyfm. Hihihi.... Akak singgah sambil menabung mr.nuff (^^,)

    ReplyDelete
  7. Tak pernah dengar pasal group ni pun. Lagi lah lame .____.

    ReplyDelete
  8. 1st time dgr ni hihi
    hai ecah,salam kenal :)
    http://tintalinaluna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Heeeeee. Wah wah siapakah mereka? Wow.
    Comel gak hahahahha.
    Thanks share ni chaaa my lovee <3

    ReplyDelete
  10. baru nk tnya group indon ke local..ahaha..

    ReplyDelete
  11. tak pernah dengar nama band ni..

    ReplyDelete
  12. mak.. muda remaja nya...... tak pernah dengo lagi group ni.....

    ReplyDelete
  13. tak pernah dengar serius. kena dengar neyyy T.T

    ReplyDelete
  14. tak pernah dgr..xth la kalau xperasan kt radio kan.. =)..

    ReplyDelete
  15. handsome ah. hehehehe ingat kan indon, rupanya malaysia. tertipu jugak -.-

    ReplyDelete
  16. huhu.. akak tak kenal la.. nk kene berkenalan la nie kan...

    ReplyDelete
  17. macam x biasa dengar je... k nrl ingat memula tadi band Indonesia... rupanya salah sangkaan ku... hehe ^__^

    ReplyDelete
  18. ecah pun tak tahu band ni . baru tahu semalam -.-
    ---------------------------------------------------------------------------
    kannn.. suara macam dari indon. but malaysian tau

    ReplyDelete
  19. Tuuu dia...dah feeling fall in love gittew~ hehe :)

    ReplyDelete
  20. Hye Assalammualaikum , terima kasih kerana Update blog Ttg Qalam Band.. Haha terus support kami okay , jgn lupa utk request dan vote lagu 'Rintihan Qalbu' di website Era FM
    Like page kami di FB , search 'Qalam Band' dan follow kami di Twitter yaa search 'QalamBand2014'
    thanks... <3

    ~Gitaris Qalam Band !

    ReplyDelete
  21. Hye Assalammualaikum , terima kasih kerana Update blog Ttg Qalam Band.. Haha terus support kami okay , jgn lupa utk request dan vote lagu 'Rintihan Qalbu' di website Era FM
    Like page kami di FB , search 'Qalam Band' dan follow kami di Twitter yaa search 'QalamBand2014'
    thanks... <3

    Faizwan ! ^_^
    ~Gitaris Qalam Band ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..
      ehehh betul ke ni qalam band left comment ? tenyeh2 mata. haha.
      ecah memang promote something yg seriusly sukkaa. teruskan menghasilkan lagu-lagu yg indah tapi tidak melalaikan.

      =) peace!

      Delete
  22. Huyooo siap terus ada comment dari salah seorang qalam band. Hehe. Baru tahu wujudnya mereka. Arghh kata bawah temourung betul TT_____TT Sedap suara deme. Handsome wuuu. hee.

    ReplyDelete
  23. pernah dengar qalam band ni... tapi tak berapa nak kenal...

    ReplyDelete
  24. ehhh band local kerrrr? waaaa tak sangka. ingat indon. xD

    ReplyDelete
  25. salam. eh?? band malaysia ke? wow..

    ReplyDelete
  26. Kenapa kak Nad macam taktau pape? zzz -.- Nak try dengar ah nanti

    ReplyDelete
  27. amboi.. amboi.. ke awang.. awangan nampak =) hehee

    ReplyDelete
  28. tak penah dengar,heeee..nk kena dengar ni:)

    ReplyDelete
  29. serius baca ntry ni bru tahu. hihi

    ReplyDelete
  30. cam pernah dengar jekkk......

    ReplyDelete
  31. tak pernah dngar name kumpulan mereka ne..pestaim cik dengar ne dari ecah...

    ReplyDelete
  32. Laa..ingat band indon. Wuyoo..dapat komen dari salah seorg vokalis Qalam Band. untung Ecah!

    ReplyDelete
  33. xpernah tau pun pasal band ni cah.. band malaysia rupanya. hehe ;)

    ReplyDelete
  34. skrg ni x layan sangat bab2 muzik ni.. banyak artis2 baru yg saya tak tau..

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~