18 Apr 2014

Kisah Aisyah Az di IPG Part-2

Baca part 1 dulu  kalau  mahu  pemahaman yang  lebih  jelas.
. . . . .

Ujian  bermula pukul 8.15 pagi , limabelasminitduapulohsaat sebelum tu kan. ecah call tanya  ayah  dekat  mana.
                                                        "Ayah  baru  sampai  rumah " 

jawapan  ayah  buat  ecah  retak  berbelah  ribu. memang  tak  sempat  lah  ayah  nak hantar  kat  ecah balik . pasrah . fuhh. nampak  tak, pengawalan  emosi   di situ.

pelbagai  aral  melintang  membujur  untuk  ambik test  kali ni. menyesal  sebab tak check betul-betul =') tuptup... pensyarah  buat announcement sebelum masuk  dewan.

 " Para calon , sila bawak IC , Slip  kehadiran  dan  surat panggilan  bersama ke dalam dewan ."

surat beranak  ??? -aku


ecah  tak  tau nak gambarkan  betapa  gembiranya dan syukur  amat kepada  Allah swt. sebab they  didn't ask  for  surat  beranak !!!  ecah  tanya dekat  pensyarah tu  untuk  kepastian. "tak da surat beranak  pun  tak pe ea? " and he said  " tak pe, yang  penting IC tu"

even  aku  menyampah  tengok  muka  kat  IC aku tuh,  ia sangat  berjasa  =)
terus  call ayah  cakap  tak payah  hantar sebab  surat beranak  tak diperlukan.

"Ya  Allah, Alhamdulillah kerana permudahkan urusan  hamba-Mu  hari ini" 
semua  berjalan  dengan lancar . satu jam ujian bertulis  dan  lepas  tu  terus  ujian fizikal.
muehehe. nebes hoi  nak  masuk  gym room tu.

antara  aktiviti  yang  setiap  calon kena lalui :

-check BMI
-Bangkit tubi
-lompat quadrant
-kilas sisi (40 kali) lulus full mark ! fleksibel jugak pinggang aku ni
-dan larian bleep. -almost thrown out -,-'

berpeluh  nau ecah lepas  ujian fizikal. tudung memang selebet lah. 
with Aliah (my school mates) ada gang . yeehaa =p

yeahhh bukan  senang  nak  jadi cikgu .cramp  satu badan semalam. huhu. lepas  ni  kena  jogging  2minit dua kali  seminggu. lagipun, ecah  memang meminati bidang  pendidikan, masa  sek rendah  dulu  bercita-cita  nak jadi ustazah tau. kemahen kan aku? sebab ustazah  ecah masa tu, baik  sangat   hehe.

ada  yang  tanya: 
berani  ecah  naik motor dengan stranger?

jawapan :  sakit  perempuan  ecah teruk  masa  hari tu ( senggugut ) gigih  nak ambik exam , ecah  setuju pak cik guard tu tolong hantarkan.jalan kaki tak larat =(  my first  time dalam hidup, naik dengan stranger. ecah naik  taxi  pun tak pernah. pathetic bukan?

terima kasih atas doa kalian . by now, tunggu surat  pangilan  interview =)

happy ending huh?
-the end-

45 comments:

  1. alhamdulillah..dipermudahkanNya:) semoga ecah berjaya utk next interview.....amin...

    ReplyDelete
  2. dah besar panjang takkan nak pakai surat beranak lagi. ye dak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn puterii,, tapi tu lah dlm surat dh suruh bwk surat beranak. my bad terlupa pulak =(

      Delete
  3. alhamdulillah.. semoga dapat apa yang ecah nak.. :))

    ReplyDelete
  4. wahhh nak jadi cikgu pon kena buat smua ujian tu....??
    agak2 yaya lepas x...huuuu bmi je da kurang...ngeee

    ReplyDelete
  5. anyway ecah, yaya doa ecah berjaya ye..
    mmg rupe cikgu ade dah tu..hehe ^,^

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah. hihi.
    semoga berjaya eh ecah :)

    ReplyDelete
  7. serius ke naik teksi pun tak pernah ?
    biasela kadang2 kite takut kan ><
    tapi Alhamdulillah la die tak mintak surat beranak , hee :)

    ReplyDelete
  8. Kalau la masa akak pergi interview dulu ada ujian fizikal ni, memang pengsan la. Almaklumlah, sepanjang cuti dulu bersenam atas katil je.

    Moga Allah permudahkan urusan Ecah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah akak. ni pun ecah dah lenguh-lenguh kaki. jogging pun kadang-2 sejak cuti ni. terima kasih sangat 2 tau ^^

      Delete
  9. wahh tak sangka ada ujian fizikal jugak, ingatkan ujian yg tulis2 je :o semoga berjaya capai cita2 kak ecah ^^

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah, gudluck tauuu. ehehe u can do it!

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah!nasib baik dipermudahkan..gudluck utk keputusan tu nnti..semoga berjaya kejar cita2 jadi bakal cikgu nnti ecah..hihi

    ReplyDelete
  12. ee siap bawak surat beranak padahal tk mintak pun. hmmmm.
    panggilan interview keluar 5 may if i wasnt mistaken. wish you luck ecah.
    best lah ada kawan. ee sensorang je. emm.

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah.nasib kan..
    bukan suka suka nak naik kan tapi dh terpaksa.xkn nk gagahkan diri jugak kan..

    ReplyDelete
  14. Hahaha. dayah pun pernah kena macam ecah. Tuhan jer tahu betapa berdebarnye. hAHA

    ReplyDelete
  15. Semoga rezeki berpihak kat ecah..ape2 pon jgn lupa say maceh kat ayah tauu..

    ReplyDelete
  16. banyak cabaran ecah eh? semoga ada rezeki ecah.. nanti boleh jadi ustazah yang comel.. hehe..

    ReplyDelete
  17. wah dasytnya smpai ada ujian fizikal.. :) btw, good luck ecah.. :)

    ReplyDelete
  18. wahhh ecah, good luck nehhh. muke tuu dah boleh jadi cikgu tuu :D

    ReplyDelete
  19. kalau sya dah datang senggugut memang tak larat nak buat semua tu. apalagi test fizikal sbb tak suka bersenam -.- hahaha. good luck :)

    ReplyDelete
  20. hehehe...hopefully ada rezeki utk ecah nanti ye! :D

    ReplyDelete
  21. kalau exam gov mmg xperlu surat beranak.. yg penting IC tu. hehehe
    semoga berjaya bakal cikgu ! :D

    p/s: nk berwassap ke? haha

    ReplyDelete
  22. nasib baik kannn. kalau akk pon msti menggelabah gile tak bawak. :D
    gudluck yea ecahhh.

    ReplyDelete
  23. Good luck sahabat ,ustazah tu tugas mulia ,betolkan akidah, bidaah anak murid 😄😄😁 :>:>:>:😁 .

    ReplyDelete
  24. hihihi nsib baik chaa. btw gud lark tau chaa :)

    ReplyDelete
  25. Hhahahhahaha menggelabah habis Ecah hahah pastu takda apa pun :>

    ReplyDelete
  26. good luck yer ecah
    moga dpt panggilan temuduga pula :)

    ReplyDelete
  27. takpe, stranger tu baik. HIhi see?
    Allah permudahkan everything for u babe.
    Heee proud of u hahahahhahaha
    cha!!!!
    thank god qila tak dapat ipg omg...
    sumpah qila mati kalau buat benda alah tu ewww nononono T_T
    i can die....................... </3
    hihihih alhamdulillah u made it :D huu

    ReplyDelete
  28. Ecah nak jadi cikgu... Semoga dipermudahkan & good luck tuk next interview... ^__^

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah... mujur Allah permudahkan segala nya :)

    ReplyDelete
  30. i hope u're doing fine ecah sayang :)

    ReplyDelete
  31. alhamdulilah ecah dapat jugak buat ujian :)

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah...selamat lah jugak eh. Tp kecian kat ayah sampai kena patah balik tu. Xpela...yg penting dah selamat semua. Akak doakan yang terbaik untuk ecah yer (^^,)

    ReplyDelete
  33. terima kasih semua yg wishing me luck . seyes terharuu . alhamdulillah. ur comments memang membantu ecah untuk lebih spirit up!

    love u guys <3

    ReplyDelete
  34. semoga berjaya... comel la agnes.. >_<

    ReplyDelete
  35. Alhamdulillah Allah lindungi ecah dan permudahkan segalanya. Semoga terus berjaya ecah omey :D

    ReplyDelete
  36. saya pun budak ipg jugak dulu..
    nama je sir tapi kena ngajar subjek pi jugak..huhu

    ReplyDelete
  37. Susah jgk nak masuk ipg skrg.. Akak dulu kpli.. Ujian bertulis n intrrview je..
    Semoga ecah berjaye.

    ReplyDelete
  38. pha is sekarang nk kena isi borang SPA untuk panggilan jadi farmasi nanti kat hospital, nk kena bagi surat beranak jugak. surat beranak asal dah hilang. jenuh pi JPN buat surat beranak lain.. hehehe..

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~