16 May 2014

Aisyah Az sambung belajar ke mana?

Assalamualaikum,

Aisyah Az itu saya !! sapa curik gambar ni  kena  back hand kang.
Korang  mesti  rindu  dekat  budak tecit ni kan kan kan.. baik ngaku  cepat! haha
ecah  terpaksa  menghilangkan diri  untuk  mancapai kestabilan  mental semula. takda pun yang tanya  ecah  dapat uni mana or nak sambung belajar mana. okey fine T_T. sekarang  tak kira, nak reveal juga  aku  ditawarkan ke mana.

1) Matrikulasi  Perak (KMPk) -sains

Yess. aku  ditawarkan ke sana. Alhamudlillah. dapat modul 1  mak aii  memang  huru hara lah nanti (negative mindset). masa dapat tahu ni, result UPU tak keluar lagi. kononnya matrik ni last choice lah kan.sebab  nawaitu  nak jadi hakah-hakak U je. poyoo je kan aku -..-

p/s: siapa  dapat  matrik  ni. sila bagitau di ruangan komen.hahaha. baru ada geng kat sana =p

2) UNIMAS -Asasi  Sains hayat

Alhamdulillah. i'm very thankful to Allah  sebab  dapat  kos  yang  aku  nak sangat hoi.aku kan memang nak gila  jadi  Paediatric..haha tapi. UNIMAS  terletak di sarawak dan  aku  kena sambung degree kat sana. wajibalghunnah tahu. My mum  memang  tak setuju tapi she's put the decision on me. so  AKU  TOLAK ke unimas. restu mak ayah penting untuk sambung study tau.

maybe uols  akan cakap  aku  ni  tak reti bersyukur. nope. aku bersyukur sangat-sangat .AllahuAkbar. aku  yakin Allah  ada perancangan  yang lebih baik. atas  sebab tertentu  aku  tolak. ermm.. medic byebye.

3) IPG 

ingat  tak cerita sedeh aku tertinggal surat beranak??  Allah Maha Mengetahui. aku dapat  panggilan temu duga untuk kursus sejarah (SK). alhamdulillah, baru semalam  pergi  interview. semangat iols tau. i've done my best n now tawakal sahajalah kan.

p/s: menjadi  guru ialah impian ecah sekarang. my parent bagi  restu iols  menjadi seorang guru. yeahhh.. doakan untuk ecah yer. aamin. Guru-to-be insyaAllah.


Happy Teacher's day to all my Teachers .without u guys i would not be like what i am now. May Allah bless all the teachers ! love u =')


37 comments:

  1. jadi cikgu pon oke ecah.. akak doakan ecah berjaye.. aminn..

    akak pun ade cite2 nk jd cikgu..huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak anis. hehe.

      ecah akan sambung cita2 akak tu . cewahh

      Delete
  2. kak nini pun nak jadi cikgu jugak!!!tp cikgu bi,insyaAllah :D
    isnin lepas baru iv,hehe. bulan jun ni,daftar upsi dulu sbb result iv tahu lambat.
    akak doakan ecah dapat ipg,good luck walau kat mana pun ecah study ye!
    wishing u all the best! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u kak nini.. u can do it!!
      tu lah result keluar lambat pulak.

      Delete
  3. murah rezeki cah. tahniahh cah.
    gud lark tau. In Shaa Allah dapat nya yg ipg

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nina ;')

      amin. harap2 masin lah kata2 nina ni.hehe

      Delete
  4. mana2 pon ecah pilih, ofkos it's the best choice for u n all from Allah.
    Semua ecah dpt tu best !. :D
    but, whatever u choose, wherever u go, take care.
    hidup ni byk cabaran. best of luck ecah. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u sistah .huhuhu

      skrang ni pun dah rasa tercabar. sobsob

      Delete
  5. hehehe. sama sama wait for ipg result. wish you all the best ecah =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh.. good luck to two of us. May Allah ease

      Delete
  6. alhamdulillah....matrik pun ok jgk ecah...ipg pun ok....mak akk pun mse akk dpt ums dlu dia laa org yang paling membangkang skli hewhewhew....katanya jauh laa....nti akk xd spe nk tgkkan laa..mcm2...huuuu
    last2 akk tak pi pun..syukur alhamdulillah..skrg brjaya jgk :))

    anyways, best of luck for ipg ok dear :))
    akk doakan ecah dapat yg terbaik :)) jd guru ni pun mulia...smpi kte mati org ingt jasa kita mendidik anak bangsa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.mak mak mmg akan bangkang kalau beliau rasa xsedap hati...

      thank u kak afii.. hopefully dpermudahkan. huhu

      Delete
  7. wahh tahniah ye Ecah.. Happy Teacher's day in advance.. hehe

    ReplyDelete
  8. Cah wajib aradhi laa mksud dia, wajib yg mendatang. Hehe.. Jd ckgu pun oke. Kalau de minat nk jd ckgu, teruskan niat Cah tau. Yg pnting nawaitu krn Allah. Byk tu twrn best2. Goodluck Cah! ^^

    ReplyDelete
  9. mintak dapat masuk ipg nanti.
    best, siap dapat elaun lagi.
    bole r satu geng :)

    ReplyDelete
  10. Hai cikgu ecah !
    semoga dapat masuk IPG . It's great to be a teacher sebab bukan semua orang boleh kan?
    All the best untuk semuanya !

    ReplyDelete
  11. yeahhh...betol tu ecah.restu mak ayah tu penting..Ape2 pon cik doakan semoga impian ecah tercapai..nt dah jadik cekguuuuuu ecahhhh..yeyyyy

    ReplyDelete
  12. Goodluck in ur study Ecah ^^ Btw, selamat hari guru, cikgu XD

    ReplyDelete
  13. wahh nk jadi cikgu. gudluck kak! hope cita2 akak tercapai ^^

    ReplyDelete
  14. waaa bestnyaaa. takpe kalau tolak blajar kat unimas tu. jadi cikgu pun apa salahnya kan?
    hihi all the best !

    ReplyDelete
  15. wahhh adek ecah nak jadi cikgu nie, selamat hari guru yaa bakal cikgu,,heheheheh..BTW good luck yaa sayang ^____^

    ReplyDelete
  16. ololo...teacher-to-be yang omey!nanti confirm dapat banyak hadiah dari anak2 murid:) insyaAllah...pasti tercapai impian parents ecah....semoga berjaya tau! dan semoga menjadi pendidik yang terbaik lagi awesome!cewah!hihi...

    ReplyDelete
  17. hehe, betul tu kak, restu mak ayah tu penting. tetambah kalau kita buat sesuatu untuk our future, kans? tak lama lagi boleh panggil cekgu ecah :D

    ReplyDelete
  18. perancangan Allah yang terbaikk. hehe two of my friends got UNIMAS. tapi takde rezeki nak jumpeee ecah comel. wish you the best teacher-to-be. InshaAllah ade sesuatu yang Allah dah tetapkan untuk ecah.

    hehe restu mak ayah the most important things dalam kita nak menuntut ilmu. pape punn chaiyoookk ecahh :*

    ReplyDelete
  19. Dah tukar cita-cita nak jadi cikgu? Apa-apa pun semoga berjaya, Ecah. Allah knows the best :)

    ReplyDelete
  20. hari tu akak pegi kl pun sebab g intrview adik akak ni..jauh sgt..
    hehee..molek sangat aisyah jadi cikgu ni..
    amin..... ^_^

    ReplyDelete
  21. semoga urusan awak di permudahkan ya dear..belajar rajin2 tau

    ReplyDelete
  22. semoga citacita aisyah menjadi kenyataan :D

    ReplyDelete
  23. Aisyah pandai ni. Goodluck Ecah tak kisah la apa pun yang Ecah amik :)

    ReplyDelete
  24. TERIMA KASIH SEMUA ATAS NASIHAT DAN DOA KALIAN. *saja caps lock

    hehe. ecah memang berharapkan cikgu. doakan ecah yer. ^_^

    haha yg WISH HAPPY TEACHER'S DAY memang seyesly terharu plus malu gila. haha kalau xda rezki buat malu den ja =p

    ReplyDelete
  25. komen buat kali kedua, haa hahaha. goodluck kak, insya Allah boleh punya. fighting :D

    ReplyDelete
  26. huwaa.. nk tnya asal la ecah xdpt matrik penang, kalau xboleh ke sana. hehee. in shaa allah ecah dpt jd cikgu sains suatu hari nanti. aminn. restu ibuayah tu penting :) SEMOGA BERJAYA! blog jangan dilupakan...

    ReplyDelete
  27. semoga dengan cita- cita. Pastikan terus pandang kedepan.

    ReplyDelete
  28. setuju dengan semua yang kat atas tu, semua dah doakan Ecah berjaya di masa hadapan :)
    Selamat berjaya ecah, dan tahniah sekali lagi diucapkan kerana berjaya mendapat 3 tawaran sekaligus. *ucapan guru besar.

    ReplyDelete
  29. xpe ecah.. Allah sebaik2 perancang..gudluck for your future..tahniah tau!

    ReplyDelete
  30. So, guru lah pilihan Ecah...
    Apa2pun, all the best ye, Ecah...
    :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~