23 May 2014

Bila aisyah az jatuh cinta

 Assalamualaikum penghuni dunia,

http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/05/bagaimana-kamu-tahu-kamu-sudah-jatuh_16.htm

GA ini dianjurkan  oleh  kak petakbunga . apakah nama sebenar beliau?
entry ni juga atas  pengaruh  kuat  dari Qila. noted.

Malu nak taip tapi  rasa  nak share  jugak  untuk mengimbau  kisah cinta dholu-dholu.rasa nak sekeh kepala pun ada jugak nih. baca  tajuk  pun dah boleh buat   kalian rasa  nak muntah  secara berjemaah kann. hahaha. layan je lah  sebelum ecah  berambus  ke matrik  tak sampai  limapulohjomtigaminit from now..

ehem ehem.
frank to say , ecah kind of person yang  easily  falling in love. nampak je mamat  ensem terus aim sebagai  crush. nampak tak  aku gatal kat situ. tapi. kat sekolah tak banyak  mamat  yg kacak, not my taste. haha. puihh.Padahal  tak da siapa  minat aku thats why  aku banned  semua  lelaki  kat sekolah. *gelak terkepit-kepit.

tapi. once  ecah  dah jatuh  cinta  betul-betuul... memang  berani  mati  statement ni, ecah akan terus  sayang dia  tapi secara diam-diam malu lah. i'm anti couple yer. cewahh. perasaan  jatuh  cinta tu , kemain  dasyat  tau.

walaupun hanya "kawan", tiap  kali  aku  dapat  message  or  wassap dari  dia. mulalah menyanyi  lagu  ayat-ayat  cinta sampai  nak terkeluar halkum. bhahaha.

                                         http://www.vegmomos.com/php/uploads/2014/01/1234790_507426609336082_153884756_n.jpg
petanda  yang dasyat  kan kan kan.  tapi ecah  bukannya  macam tu yer. huhu

bila  dia reply  "hurmmmm " or  "ermm" , ibarat  dia  tulis "aisyahkuuuu ".  hambik kau.

orang tua-tua dulu gossip  pasal  makan tak lalu, mandi  rasa tak cukup , senyum pun herot berot mulut adalah petanda  jatuh cinta. malangnya  petanda tu  tak berlaku  kat  ecah. ecah  cuma akan  rasa  sayang  dan doakan for his happiness. itulah  petanda  ecah jatuh cinta. nama dia sering disebut  dalam doa =')

Mr Frisbee.. kalau anda baca ni. ketahuilah  saya  tengah berbicara  tentang  anda.mimi

dah alang -alang tu, nak bagitau kriteria  lelaki  masa depan ecah :



macam  gary oppa  dia  tak perlu  kacak sangat  tapi  dalam hati  ada taman bunga taik ayam pun okey tau. lelaki  yang romantis gitu. sebab kalau laki  aku  ensem sangat nanti  ada orang sibuk  kacau. macam nasib aaron aziz lah , hehe aku kan minat gila even dia dah kawin. tapi  kalau  dapat  lelaki  ensem  lagi bagus. rezeki kan =) pandang hari-hari pun tak jemu hoii.


lelaki  yang  yakin boleh jadi imam dan bimbing  ke syurga. kalau  baca Al-fatihah  pun tergagap-gagap, bukan  ayah aku je tolak.. aku  pun say No lelaki  yang tak yakin  dengan diri sendiri.

dua tu je ciri-ciri  yang  ecah perlukan. tak perlulah  nak demand sangat sebab aku  pun  masih  dalam proses  nak jadi  muslimah sempurna.  ukur  baju  di badan  sendiri lah kan.  hehe.. nak kawin lagi 5 tahun.. aiikkkkk.. g.a.t.a.l.

terima kasih sudi baca !!  
diam diam  dah la lepas baca ni.

18 comments:

  1. amboiii bukan lagi ecah yee..haha

    ReplyDelete
  2. Hahaha..bila baca jawapan kepada soalan ecah serius akak pn tersenyum..tp mmg setuju nk ciri2 mcm gary oppa jugak!wpn x henseng..tp hati ada taman wpn sekadar bunga taik ayam..heee.. <3 <3 <3

    ReplyDelete
  3. ohhh...nak yg mcm gary...kalau yang datang mcm lkwangsoo plak mcm mana?? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha pun bolehh.. kwang soo pun not bad tau =p

      Delete
  4. Dhsyat tu ecah nyanyi smpai nk terkeluar halkum. Haha.

    ReplyDelete
  5. amboiiii kemahen ecah.. hihi..
    kalau akak pun taknak la yg terlebih ensem, nanti ada je yang pandang.. kalau ada ppuan len pandang, mesti akak jeles.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kannn.. ecah tak boleh tgk orang duk usha2 kita punya. raca nak cucuk je mata ppuan yg pandang2 tu. gituuu tau

      Delete
  6. kat sekolah kite banyak mamat yang handsome gilaaaa. semua dijadikan crush. bahahahaha :P

    ReplyDelete
  7. salam ecah...

    ewahhh...bile jtuh cinta gitu ler rupe ecah ye...hikhik ;p
    apepun yg pnting cri yg boleh jadi imam dalam keluarga..
    boleh jadikan kita ni salah seorang bidadari dalam syurga tu.. ^_^
    amin..mudah2an dpt la ye..InsyaAllah =>

    ReplyDelete
  8. Wah wah wah Ecah. Siapakah Mr. Frisbee ini? Comel betul nama timangan.

    Pergi matriks mana Ecah?

    ReplyDelete
  9. nnt Anas call Kang Gary dtg singgah matrik :)

    ReplyDelete
  10. wooowooooo....mcm garry ek..so klu garry,ecah lah tu jihyo nya...kikiki

    ReplyDelete
  11. amboi ecah.... kemain.. tapi sama la mcm akk.. mudah falling in love. tp cepat gak bosan. kahkahkah. emm mcm nk join pule GA ni tapi malu nk cite.. emm kbai

    ReplyDelete
  12. hahahaha
    first gelak tgok gmbr pompuan kat katil tu..
    second gelak.. pasal Gary. ahahaa
    kan cha kann..!
    even gary x la sehensem mana tp dalam hati ada taman wokkk XD

    ReplyDelete
  13. iihihihih <3
    piwittt
    qila tahu cha pernah jatuh cinta dgn siapa :PPPP

    ReplyDelete
  14. tak perlu kacak..tapi mcm kacak je..haha.

    ReplyDelete
  15. wawawa.. ecah... mcm gary oppa tu.. hehehe!! <3
    good luck bersegmen ye ecah.. :)

    ReplyDelete
  16. cute lah entry ni. comel je! good luck in finding the right ones! :)

    ReplyDelete

Digalakkan mengomen. tak ada minimum patah perkataan ^.~